Nagy a hó Japánban – Már több mint kétszázan megsérültek

Japán keleti és észak-keleti részén a havazás legyengítette a közlekedést, a kereskedelmi szállítást, és több mint 200 ember megsérült Tokió központjában, ahol eddig 6 centi hó esett.

Annak ellenére, hogy a havazás mértéke egyelőre nem tűnik vészesnek, legalább 40 ember került kórházba csak Tokióban, és további 30 sérültről számoltak be Szaitama prefektúrában – mondta a régióban a rendőrség és a tűzoltóság. Az előrejelzések szerint kedd reggelre akár 70 centi hó eshet Tohoku és Tokai régióban, míg Hokkaidót (Japán északi szigete) várhatóan több mint 100 centi hó borítja majd – jelenti a meteorológiai intézet. Kanto-Koshin régióban 40 centi hó várható.

Az országban felszólították az embereket, hogy készüljenek fel a nagy havazásra, és ne menjenek ki az épületekből, csak ha nagyon szükséges. A téli gumikat és a hóláncokat is erősen ajánlják. A hó fennakadásokat okozott a vonatközlekedésben is, több mint 140 belföldi járatot töröltek.

A legtöbb sérülés egyébként az utakon történik, ahol teherautók borultak fel, ütközések történtek. Sokan kisebb sérüléseket szenvedtek a leszakadó hótömeg és a jég miatt. Több ezer utas ragadt az állomásokon a reggeli csúcsforgalomban a peronokon, vagy a megállt vonatokon. Japánban, ahol egyébként évente összesen 7 percet késnek a vonatok, most 60 perces csúszásokkal futnak be a szerelvények. Egyes vonalakon 75 perces késés is volt. A Dzsoecu és Hokuriku sinkanszen vonalon a késés 30 ezer embert érintett.

„Félelmetes. Japánban ilyet még soha nem láttam” – mondta egy ott dolgozó amerikai.

A OneIndia News szerint legalább 169 ember sérült meg Tokióban, és 8400 lakásban nem volt áram a hó miatt. A helyi légitársaságok 200 belföldi járatot töröltek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez