Ahol már az égben is lesz Uber, bármikor, bárhova

Miközben nálunk az van, ami van a Deák tér környékén, az Egyesült Államokban már nemcsak a földi utakon terjeszkedik az Uber. Sőt máshol sem.

Már a jövő héten tesztelik az új, légi Uber-szolgáltatást: Utah-ban, a Sundance filmfesztiválon. A Wall Street Journal azt írja, hogy minden az Ubernél megszokott módon működik majd, az egyetlen különbség az, hogy autók helyett helikopterek viszik az utasokat.

Akikért kocsi (persze hogy Uber) megy házhoz, hogy aztán elvigye őket az “igazi” járművükhöz, az Airbus H125-ös és H130-as helikoptereihez. Az európai cég partneri szerződést írt alá az Uberrel.

2013-ban már indult egy hasonló kísérlet, az UberChopper. Akkor a New York-i székhelyű Blade volt a partner, az utakat New York és Hamptons között kínálták, nagyjából 3 ezer dollárért. Eseményekre menet is igénybe lehetett venni a szolgáltatást, például a Tennessee állambeli Bonaroo zenei fesztiválra, 1500-ért, vagy az austini Formula 1 amerikai nagydíjra, 400 dollárért.

De láthattunk Uber helikoptert az Egyesült Arab Emírségekben is, Dubajban és Abu Dhabiban, az ottani F1 idején, tavaly november végén. Vagy Hongkongban. Cannes-ban is, a filmfsztivál alatt. Ja igen: Indiában pedig Uber-riksa is van.

A mostani, amerikai szolgáltatásban az az újdonság, hogy bármikor, bármilyen úticélra igénybe vehetők a helikopterek.

Az Uber egyébként nemcsak a levegőben terjeszkedik: tavaly óta vízen is utazhatunk vele, az Uberhajók  Miami mellett az ausztráliai Sydney-ben és Isztambulban is megjelentek.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez