Az Iszlám Állam azt mondja: az ő emberi robbantottak Kairóban

Az ISIS ma közölte, hogy ő áll a tegnapi kairói bombatámadás mögött, amely 9 embert ölt meg a gízai piramisok közelében.

A közösségi médiában közzétett közlemény szerint az Iszlám Állam fegyveresei hajtották végre a merényletet, amelyben hat rendőr és három civil vesztette életét. A rendőrök egy olyan lakáson ütöttek rajta az el Haram kerületben, amelyben a gyanú szerint iszlamisták bújkáltak, és amelyben bomba volt, amely fel is robbant. Az egyiptomi hatóságok először a Muzulmán Testvériségre, a 2013-ban megbuktatott Murszi elnök híveire gyanakodtak.

Az ISIS egyiptomi ágai a Sínai-félszigetről indít támadásokat, főként katonák és rendőrök ellen – Abdel Fatah al-Sziszi elnök szerint ezzel az ország létezését veszélyezteti. Tegnap is agyonlőttek öt rendőrt a félsziget északi részén, el-Arísban, elkövetőként ott is az Iszlám Államhoz kötődő Vilájat Színáa jelentkezett. Az egyiptomi hatóságok az utóbbi napokban-hetekben tovább erősítették a biztonsági intézkedéseket. Közeledik ugyanis a 2011. január 25-i felkelés évfordulója, akkor mozdították el három évtized után a hatalomból Hoszni Mubarak elnököt.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez