Elevenen égettek meg ártatlan gyerekeket Nigériában

Legkevesebb 55 embert gyilkoltak meg fegyveresek Északkelet-Nigériában, ahol már korábban is előfordult, hogy egész falvakat töröltek el a föld felszínéről. A túlélők és a hatóságok a radikális iszlamista Boko Haram terrorszervezetet vádolják a mészárlás elkövetésével. Megrázó történet következik.

A támadók katonai egyenruhában voltak. Motorkerékpáron és platós kocsikon törtek be Dalori településre, amely Maiduguri közvetlen közelében található. A támadást szombaton, az esti órákban hajtották végre. Túlélők az amerikai AP hírügynökségnek elmondták, hogy a fegyveresek Molotov-koktélokat dobáltak a nádtetős kunyhókra, majd válogatás nélkül lövöldözni kezdtek a menekülő emberekre. Aki tudott, az a közeli erdőbe menekült, míg mások az égő házakban rekedtek. A támadók ámokfutása több órán át tartott. A felgyújtott házak lángjait Maiduguriból is lehetett látni. Segítség azonban csak akkor érkezett, amikor a támadók már elhagyták a teljesen felégetett és porig rombolt falut. Helyiek legkevesebb 55 halálos áldozatról számoltak be, míg a Reuters hírügynökség riportere 65 holttestet számolt össze az egyik közeli kórház hullaházában, ahova a halottakat szállították a mészárlás után. Félő azonban, hogy a halálos áldozatok száma növekedni fog. A romok között ugyanis folyamatosan találnak szénné égett holttesteket a helyiek.

ad9fd9f40eb04969b649c31383e8bb22-e982ceda37f0494094c72da2e86970fc-1

Túlélők elmondták, hogy a fegyveresek senkinek sem kegyelmeztek, akik az útjukba került. Többen is szemtanúi voltak annak, hogy családok, köztük kisgyerekek égtek meg elevenen a felgyújtott házakban. Arról számoltak be, hogy borzalmas volt végignézni az égő házakban rekedt emberek haláltusáját és hallani a szenvedésüket. A településen gyakorlatilag egy ép ház sem maradt. A hatóságok és a túlélők szerint csakis a Boko Haram terrorszervezet követhette el ezt az szörnyű kegyetlenkedést.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez