Melegpornóval az ISIS ellen

Tovább folytatódik az Anonymous hackercsoport támadása az Iszlám Állam internetes felületei ellen. Ezúttal a terrorista szervezet Twitter-oldalait árasztották el melegbarát tartalommal és pornóval. Az újabb “támadásokat” az orlandói lövöldözés váltotta ki.

Az Anonymousként ismert hackercsoport még tavaly novemberben üzent hadat az Iszlám Államnak, a párizsi támadások után. Most pedig az Egyesült Államokban, a Pulse nevű melegbárban véghezvitt mészárlásra válaszolván törtek fel több mint 200 Twitter-fiókot és árasztották el melegbarát tartalommal és pornóval, de figyeltek arra, hogy ne vigyék túlzásba és ne sértsék vele magát az iszlám vallást.

“Az Orlandóban elhunytakért tettem” – mondta el a csak WauchulaGhost-ként ismert hacker, aki részt vett a támadások kivitelezésében. – “Az Iszlám Állam az interneten is dicsőítette a vérengzést, ezért úgy döntöttem megvédem azokat, akik meghaltak benne. Nem hagyjuk szó nélkül az ártatlanok bántalmazását.”

“Amit fontos még elmondanom, hogy nem használunk túlságosan explicit pornográfiát, mert nem célunk megsérteni a muszlimokat” – emelte ki WauchulaGhost. – “A tevékenységünk a szélsőséges dzsihadisták ellen irányul. Sokan közülünk maguk is muszlimok és tiszteletben tartunk minden vallást, amely nem veszélyezteti az ártatlanok életét.”

Az Anonymous tagjai különböző nézeteket vallanak az Iszlám Állam elleni harccal kapcsolatban. Sokan – ahogyan a fenti példa is mutatja – úgy gondolják: fontos szerepük van a terroristák elleni harcban. Vannak azonban akik szerint a harcot nem lehet online megnyerni, és az egyetlen út a győzelemhez a való világban van.

Fotó: Twitter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez