Tizenéves ikrek haltak meg a bobpályán

Életét vesztette egy 17 éves kanadai ikerpár mindkét tagja, miközben az éjszakai sötétben szánkójukkal megpróbáltak lecsúszni Calgary egykori olimpiai bobpályáján.

Hat másik fiatal megsérült a balesetben, egyikük életveszélyes állapotban került kórházba – közölte a kanadai rendőrség hétfőn.

A hatóságok tájékoztatása szerint az áldozatok szombatra virradó éjjel szánkójukkal teljes erővel nekicsapódtak a bobpályát a versenyszánkópályától elválasztó korlátnak.

Mindkét halálos áldozat korábban a kanadai olimpiai park területén dolgozott, azt azonban egyelőre nem tudni, hogyan kerültek az 1988-as téli olimpiai játékok helyszínére.

A CBC kanadai tévécsatorna rámutatott, hogy a jégcsatornában egy négyutasos bob elérheti az óránkénti 100 kilométeres sebességet.

Hasonló szerencsétlenség történt öt héttel korábban egy sauerlandi bobpályán. Akkor három férfi próbált meg lecsúszni egy gyerekszánnal a jégcsatornában, majd nekivágódtak a célvonalban leállított minitraktornak. Az egyik férfi életét vesztette, két társa pedig súlyosan megsérült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez