Antennáknak ütközött az Asiana Airlines gépe Japánban

A gép összetört egy kommunikációs antennát, mikor Hirosimán landolt. 27 ember sérült meg.

A repülőtér felvételei azt mutatják, hogy a gép landoláskor nekiütközött a helymeghatározó antennarendszernek. A 6 méter magas szerkezet összetört, darabjai az egész kifutópályát beterítették. A gép aztán a kifutópálya melletti füves területre sodródott – mutatják a keréknyomok. Több száz méter csúszás után az Airbus A320-as 90 fokban elfordult. Később megállapították, hogy az antenna egyes darabjai a szárnyon ragadtak. A gép Dél-Koreából repült Hirosimába.

JAPAN-SKOREA-AVIATION-ACCIDENT
„Hirtelen füst lett, és furcsa szagok. Az oxigénmaszkok leestek. Az utaskísérők bepánikoltak, azt hittem meg fogunk halni”- mondta egy japán nő az NHK televíziónak.

Mind a 73 utas és a 8 fős személyzet túlélte a balesetet, azonban 25 utas és a személyzet 2 tagja megsérült- mondta egy japán tisztviselő.

A Légiközlekedési Biztonsági Hivatal munkatársai egyelőre vizsgálják a baleset körülményeit. A sérült 18 utasból 14 japán, 2 koreai és 2 kínai. Csak egyiküknek kellett a kórházban töltenie az éjszakát.

„Az Asiana Airlines bocsánatot kér a veszélyes baleset miatt, sajnáljuk, hogy ezt át kellett élniük”- mondták egy hivatalos sajtóközleményben.

JAPAN-SKOREA-AVIATION-ACCIDENT
Hogy kiderüljön, mi is okozta a balesetet, együtt fogunk működni az illetékes hatóságokkal – nyilatkozták tisztviselők az AFP hírügynökségnek.

2013 júliusában szintén az Asiana Airlines gépe zuhant le San Francisco-ban. Akkor három embert meghalt.

(Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez