Lezuhant a TransAsia gépe Tajpejben

Egy drámai videofelvételt készült arról, amikor az TransAsia gépének szárnya épp beleütközik az autópálya szélébe, elsöpörve egy taxit, mielőtt a folyóba zuhan Tajpejben.

A CNN eddigi jelentései szerint 13-an haltak meg,  sokan megsérültek és eltűntek, miután a TransAsia Airways ATR-72-es járata 58 fővel a fedélzetén lezuhant Tajpejből Kinmenbe tartó útja során, a kínai Xiamen tartomány partjainál. A mentők  13 ember halálát már megerősítették, 28-an megsérültek, a többieket egyelőre nem találják.

A gép lezuhanásáról egy megdöbbentő autókamerás felvétel készült, ami bemutatja a gép lezuhanása előtti pillanatokat. A tajvani hivatalos hírügynökség, a CNA arról számolt be, hogy a pilóta megpróbálta kontrollálni a gépet, amikor az hirtelen ereszkedni kezdett. A gép szárnya súrolta az autópályát, beleértve egy ott haladó taxit is. A taxiban ülő két ember megsérült, de állapotuk stabilizálódott, miután kórházba szállították őket.

Jelenleg 165 fős csapat segíti a mentést. Pár órával a baleset után a TransAsia Airways vezérigazgatója Chen Xinde bocsánatot kért az eset miatt az áldozatok családjától. Elmondta, hogy a gépen 31 kínai turista utazott, köztük 3 gyermek, valamint 22 tajvani polgár, közülük 1 gyermek.

 

Tavaly szintén egy ATR-72-es gép zuhant le, amely a tajvani Penghu szigetekre készült leszállni. Akkor 49-en haltak meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez