Mérgezett aranyhalakat etetett a lányával

Mintegy 30, megmérgezett döglött aranyhal elfogyasztására kényszerítette tinédzserkorú lányát egy gyermekbántalmazás miatt letartóztatott japán nő és partnere.

Az anya és barátja tisztítószert töltött az aranyhalak tartályába, majd az elpusztult halakat egyenként etette meg a nő 16 éves lányával. Az őrizetbe vett anya a gyanú szerint nem először bántalmazta gyermekét, korábban cigarettával égette meg lánya nyelvét, valamint ágyhoz kötözte és arcon ütötte őt.

A párt tavaly óta négyszer is őrizetbe vették, egyebek között azért, mert a gyanú szerint egy esetben mindaddig fagylalt és tojás fogyasztására kényszerítették a lányt, amíg az nem hányt. A japán sajtó szerint a lány egészsége nem szenvedett kárt, ugyanakkor az eset rávilágít a gyerekbántalmazási ügyek számának meredek növekedésére.

2015 márciusáig egy év alatt rekordszámú, 89 ezer gyermekbántalmazásos üggyel foglalkoztak a japán gyermekvédelmi központok. A fiatal lány kényszeretetése a második olyan felkavaró bűneset a héten, amely széles figyelmet kapott az ázsiai szigetország médiájában.

Hétfőn a rendőrség letartóztatott egy korábbi idősgondozót, aki a vád szerint 2014-ben egy öregotthonban három 80 évnél is idősebb bentlakót taszított a halálba egy erkélyről. A japán népjóléti és egészségügyi minisztérium szerint az idősekkel szemben elkövetett bántalmazási esetek száma valamivel több mint 16 ezer volt 2015 márciusig, ez enyhe emelkedést jelent az előző év adataihoz képest.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez