Csak óvatosan Törökországban!

A szerdai ankarai merénylet után a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata csütörtöki figyelmeztetésében azt kéri a kiutazó magyar állampolgároktól, hogy legyenek az általánosnál körültekintőbbek.

Szerdán helyi idő szerint az esti órákban nagy erejű robbanás történt Ankara központi részében, mintegy 300 méteres távolságra a nemzetgyűlés, a légierő és a vezérkar épületeitől. A robbantásnak az eddig közzétett adatok szerint 28 halálos áldozata és 61 sérültje van. A robbantásnak külföldi állampolgárságú áldozata vagy sérültje nem volt.

A konzuli szolgálat ezúttal is javasolja a Törökországban tartózkodó vagy odautazni kívánó magyar állampolgároknak, hogy a konzuli szolgálat honlapján regisztrálják utazásukat. A robbanással kapcsolatosan szükség szerint a nagykövetség a 00 90 533 699 3694-es ügyeleti telefonszámon továbbra is elérhető.

Javasolják továbbá, hogy a kiutazók kerüljék a nagy tömegeket vonzó rendezvényeket, és az általánosnál körültekintőbben járjanak el mind az utazás, mind pedig az ott tartózkodásuk ideje alatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez