Legkevesebb 53 halott egyetlen közúti balesetben

Egy utasokkal teli busz ütközött egy szemből jövő teherautóval.

A tragikus baleset a ghánai fővárostól északra, körülbelül 420 km-re történt – közölte a rendőrség. A busz Ghána második legnagyobb városából, Kumasiból vitt utasokat az északi Tamale településre. Útközben egy teherautóval ütközött, amely zöldségeket, főként paradicsomot szállított. Azt még pontosan nem tudni, hogy ki hibázott. A rendőrség nem zárja ki, hogy műszaki hiba miatt következett be a szerencsétlenség, de a vizsgálatok még folynak, ezért biztosat egyelőre nem tudtak mondani. A hivatalos közlések szerint legkevesebb 53 ember halt meg, és 23-an súlyos megsérültek, őket a legközelebbi kórházba szállították. Néhányuknak az állapota azonban továbbra is válságos, ezért félő, hogy a halálos áldozatok száma növekedni fog.

Szemtanúk szerint a két jármű nagy sebességgel ütközött egymásnak. A buszban utazók többsége szörnyethalt, mig a túlélők bent ragadtak a roncsok között. A halálos áldozatok közül sokan az ütközés pillanatában kirepültek az ablakokon. Szőrnyű és elkeserítő látvány volt végignézni a történteket – számoltak be a helyiek, akik rögtön a túlélők és a sérültek segítségére siettek.

Ghánában, csakúgy, mint a legtöbb afrikai országban, sajnos nagyon gyakoriak a halálos kimenetelű közúti balesetek. Az utak állapota ugyanis katasztrofális. A sofőrök pedig gyakran nem veszik figyelembe a sebességkorlátozásokat, a közlekedési szabályokat, és gyorsan hajtanak. Sokan pedig jogosítvány nélkül vezetnek. Komoly problémát jelent az is, hogy sok személyszállító társaság nem tartja karban a buszait, ezért a műszaki hibákból fakadó balesetek is gyakoriak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez