Segíts, újra világversenyen indulna a magyar napelemes autó!

Afrikában szeretné megismételni tavalyi bravúrját a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata. Akkor saját napelemes autójukkal (Megalux) hetedikként értek célba az ausztráliai versenyen, maguk mögé utasítva a világ számos nagy egyetemének csapatát.

Tavaly, Ausztráliában indult először a napelemes járművek legnépszerűbb versenyén a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata a Megalux-al. A Darwin és Adelaide közötti 3022 km-es távot 79,7 km/órás átlagsebességgel teljesítették – hetedikként a ranglistán.

A hihetetlen eredményt az idén is szeretnék megismételni, Dél-Afrikában. A csapatok szeptember 24-én indulnak majd Pretoriából és október 1-re várják őket Fokvárosba. A cél: minél több út teljesítése napelemes energiával a 8 szakaszból álló 2096 km-es távon.

A sikerhez azonban fejlesztésekre van szüksége a kecskeméti napelemes járműnek. A tavalyi verseny tapasztalatai alapján a kisebb javítások, alkatrészcserék mellett be kell szerezniük egy tartalék motort és egy akkumulátort is, illetve gyártaniuk kell hat darab, nyomástávadóval ellátott keréktárcsát.

Ezeknek teljesítéséhez kér támogatói segítséget a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata. A nagylelkű adományokat a GAMF Innovatív Fiatalokért Alapítvány számlájára várják. További információkat a www.mega-gamf.hu honlapon talál, vagy kaphat személyesen Kutasi Zoltán csapatvezetőtől (kutasi.zoltan@gamf.kefo.hu) és Jakab Mária pénzügyi szervezőtől (jakab.maria@gamf.kefo.hu).

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez