Mégsem árulják Kanada legvéreskezűbb sorozatgyilkosának emlékiratát

Órákkal az online értékesítés megkezdése előtt kivonták a forgalomból azt az emlékiratot, amelyet egy volt sertéstenyésztő milliomos írt életéről. A férfit még 2007-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre hat nő megöléséért, akiket feldarabolt, majd disznóival etetett meg.

A könyv kéziratát a sorozatgyilkos egyik rabtársa csempészte ki a börtönből, majd az Amazonon próbálta értékesíteni – írta a BBC News.

A könyvkiadó a forgalmazó Amazon cégtől kérte a könyv eltávolítását, egyben bocsánatot kért az áldozatok családjaitól is.

“Nem helyes, hogy egy olyan ember, aki ilyen sok életet kioltott, bűneiből profitáljon” – részletezte British Columbia tartomány közbiztonsági minisztere a visszavonás okát.

A 2002 februárjában letartóztatott Robert Picktont Kanada legvéreskezűbb sorozatgyilkosának tartják. Tanyáját több mint száz rendőr kutatta át ruhadarabokat, hajszálakat és vérfoltokat keresve. A rendőrség szerint a férfi prostituáltakat hívott farmjára drogot ígérve nekik, majd megölte őket, feldarabolt holttestüket pedig megetette a disznóival.

Fivére működtette a helyi “Malacka Palotája” nevű kocsmát, ahonnan a vád szerint a prostituáltakat a tanyára csalogatták.

Robert Picktont 2007-ben ítélték el 6 nő meggyilkolásáért, de az ügyészek szerint valójában 49 nő megölését vallotta be.

(hirado.hu)

Fitó: CBC

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez