Hídomlás Alexandriában, halottakkal

Hárman meghaltak, amikor kedden hajnalban összedőlt egy híd az egyiptomi Alexandriában. A baleset a Földközi-tengeri város Borg el-Arab részén történt.

Több sérültet is kórházba kellett vinni, az ő állapotuk az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint stabil.  A holttesteket és a sebesülteket egy öntözésre szolgáló víztározóból kellett kiszedni, ezen ívelt át a híd – jelentette a Youm7.

A lap arra is emélkeztet, hogy Egyiptom már hosszú ideje szenved a rossz infrastruktúrától, gyakoriak emiatt a végzetes balesetek. Decemberben állapította meg a közlekedési minisztérium, hogy az összesen 400 jelentős hídból 119-et haladéktalanul fel kellene újítani. A hídak rossz állapotát a hivatalok szerint a túlpakolt teherautók okozzák. A súlyhatárt a 2011-es felkelés óta egyre többen és egyre jobban lépik túl, pedig a hidak 40 százalékát még fél évszázaddal ezelőtt építették. Vagyis sokkal kisebb terhelésre tervezték őket, másrészt pedig már nagyon rájuk férne egy felújítás. A hatóságok szerint legalább a hidak felénél kell attól tartani, hogy bármikor összedőlhetnek – írja az állami Al-Ahram.

Ez a kairói híd 2014-ben omlott össze.
Ez a kairói híd 2014-ben omlott össze.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez