Saját ISIS-es rokonai öltek meg egy terrorelhárítót

Először egy videó tűnt fel a hétvégén egy kivégzés-szerű gyilkosságról a neten, és terjedt futótűzként Szaúd-Arábiában. Aztán az Al-Arabiya televízió eredt annak a nyomába, hogy mi is történt.

A videón szereplő áldozatot a szaúdi belügyminisztérium azonosította, mégpedig Badr Hamdi al-Rashidiként, a királyság terrorellenes erőinek tagjaként.

Az ország legkonzervatívabb részén, Kasszim körzetében szolgáló terrorelhárítót hat rokona ölte meg. Egyik unokatestvére csalta el otthonról: azt mondta neki, hogy ajándékot akar küldeni az édesanyjának.  Egy idő után Rashidi felesége aggódni kezdett, mert férje még a telefonját sem vette fel. Riasztotta hát a bátyjait, azok meg a rendőrséget.

A férfi holttestét a rendőrök találták meg egy elhagyott területen, egy országúti benzinkút közelében. Előzőleg a környéken lakók lövésekről tettek bejelentést. A videón jól látszik, hogy a férfit üvöltözve kirángatják a kocsijából, aztán gépfegyverrel agyonlövik.

Az áldozat a harmincas éveiben járt, a felesége most várja harmadik gyermeküket. Rajtuk kívül még édesanyjáról és fogyatékkal élő testvéréről is ő gondoskodott.

A gyilkosai 18 és 32 év közöttiek, orvos és mérnök is van köztük. Állítólag több embert is megpróbáltak elcsalni, hogy megöljék őket, de csak Rashidit tudták elérni.

A Saudi Gazette szerint a hat férfi az Iszlám Állam támogatója. Az áldozat édesanyja mártírként beszél a fiáról, akit szerinte a munkája miatt öltek meg, és azt mondja: büszke rá.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez