Még hónapokig nem repülnek az angolok Sharm el-Sheikbe

A legnagyobb utaztató, a Thomas Cook egészen novemberig törölte az útjait az egyiptomi üdülőhelyre. De legalább május végéig a brit légitársaságok sem mennek Sharmba.

A Thomas Cook most jelentette be, hogy novemberig biztosan törölte a foglalásokat a korábban oly népszerű vörös-tengeri üdülőhelyre. A brit kormány tavaly november 4-én függesztette fel a repülőjáratokat Sharmba, miután az orosz Metrojet Airbus 321-ese lezuhant, és 224-en meghaltak. Az Iszlám Állam azt állította, hogy az emberei robbantották fel a gépet.

Akkor több mint 16 ezer brit nyaraló rekedt a Sínai félsziget keleti részén, jó időbe telt, amíg szigorú biztonsági intézkedések közepette különgépeken hazaszállították őket. Az utolsókat november 17-én, azóta nincs légi összeköttetés Anglia és az egyiptomi üdülőhely között, a londoni külügyminisztérium pedig még mindig azt tanácsolja, hogy a haladéktalanul szükséges eseteket leszámítva senki ne használja a sharmi repteret – írja a Daily Mail.

A Thomas Cooknál azt mondják, azért hosszabbították meg az eredetileg május 25-ig tervezett foglalási stopot október 31-ig, mert nem tudni, mikor változtat utazási figyelmeztetésén a külügy.

A British Airways szeptember 15-ig biztosan nem repül Sharm el-Sheikbe, a Monarch légitársaság egyelőre április 18-ig függesztette fel ottani járatait, a Thomson Airways május 25-ig, az EasyJet pedig május 27-ig.

A brit légitársaságok szövetségénél azt mondják: a végső döntést a kormány hozza meg, nem a társaságok. A kormánynál meg azt, hogy együttműködnek az egyiptomi hatóságokkal annak érdekében, hogy azonnal el lehessen indítani a sharmi járatokat, amint a biztonság megfelelő lesz az ottani reptéren.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez