Egyiptomi vámosok barmolták össze Bryan Adams méregdrága gitárját

A Grammy-díjas rockzenész a héten adott koncertet a gízai piramisoknál. A buli jó volt, de Bryan Adams vintázs Martin akusztikus gitárja megsinylette az utat.

Az egyik vámos a kairói reptéren ugyanis fictollal, ráadásul állítólag nem lemoshatóval ronda zöld számot és feliratot rajzolt a prémium gitár mahagóniból készült oldalára.

Az elcsúfított gitárról készített fotóját Bryan Adams egyből ki is nyomta az Instagramra: “A reptéri vámos graffitije az 1957-es Martin D-18-asomon Egyiptomból” – írta.

Az “18 Till I Die,” az “(Everything I Do) I Do it For You” és a “Please Forgive Me” énekese azt mondja: rögtön akkor kezdődtek a problémák a vámosokkal, mikor leszállt a gépe Kairóban. “Alig engedték be a szerelést az országba, és amikor mégis, akkor minden így össze volt firkálva” – mondta az AFP-nek. “És senki nem kért elnézést” – tette hozzá.

A reptéri vámhivatalban azt mondták a francia hírügynökség tudósítójának, hogy ők a hangszereket sorozatszámokkal jelölik meg, többnyire matricákon. Lehet, hogy nem is ők használták a filctollat. De hogy akkor ki, arról nem szóltak.

A Twitter egyiptomi népe részben bocsánatot kér a vámosok helyett, részben jót mulat a bénaságukon. “Adams nem tudta, hogy mi még Tutanhamon szakállát is epoxival ragasztottuk vissza? Tök normális, hogy összefirkálunk egy alig 60 éves gitárt” – írta egyikük, utalva a híres esetre a gyermekfáraó múzeumi takarítás közben letört szakállával. 

Az Oscarra is jelölt 56 éves kanadai zenész a történtek ellenére azt mondja, hogy visszatér még Egyiptomba, és a családját is magával viszi. Nincs benne harag. Szereti az országot. De a zöld filcet nem.

brianpiramis

Egyébként történt már hasonló eset a híres gitárral. Tavaly szintén a Twitteren panaszkodott Adams arra, hogy akkor kanadai vámosok barmolták össze a hangszerét. Igaz, ők fekete tollat használtak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez