Kalapács alatt Shirley Temple kék gyémántgyűrűje

Minden idők leghíresebb hollywoodi gyereksztárjának gyűrűje 1,9 millió forintnak megfelelő dollárba került 1940-ben.

Shirley Temple, Hollywood egyik leghíresebb gyereksztárjának ritka mélykék gyémánttal díszített gyűrűjét is elárverezik áprilisban New Yorkban – közölte a Sotheby’s aukciósház.

Évtizedeken át viselte a színésznő azt a 9,54 karátos, ritka, mélykék, párnaalakú gyémánttal díszített gyűrűt, melyet édesapja vásárolt neki 1940-ben, a kislány 12. születésnapja idején 7210 dollárért (1,9 millió forint) – mondta Frank Everett, a Sotheby’s ékszerosztályának vezetője.
A gyűrűre április 19-én, a Sotheby’s Magnifincent Jewels elnevezésű ékszerárverésén lehet licitálni, a drágakő értékét 25 és 35 millió dollár közé teszik.

Temple a 30-as évek legnépszerűbb gyereksztárja volt Hollywoodban. Filmes karrierje háromévesen indult, a göndör fürtös, vidáman éneklő-táncoló kislány a harmincas évek elejétől a negyvenes évek végéig tartó filmes pályafutása során több mint 80 alkotásban, egyebek mellett A kék madár, a Heidi és A Broadway angyala című produkciókban szerepelt.

Visszavonulása után az ENSZ-ben dolgozott, majd amerikai nagykövet is volt Ghánában, később pedig – 1989 és 1992 között – Csehszlovákiában. Nyolcvanöt éves korában, 2014-ben hunyt el.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez