A nők gyakrabban gyakorolják az orális szexet, mint a férfiak

Egy kanadai kutatás kimutatta azt, amit eddig is sejteni lehetett: a férfiak többször “kapnak” orális szexet, mint a nők. Az ok azonban nem a férfiak önzőségében rejlik – legalábbis nem az egyénekében.

A végtelenül találóan elnevezett “Neked is jó volt?” című kutatás azt próbálta meg kideríteni, hogy vajon van-e egyenlőtlenség az orális szex terén heteroszexuális együttlétek során. Az eredmények szerint pedig van, de még mennyire. A megkérdezett férfiak 63%-át részesítette partnere orális szexben legutolsó együttlétük során. A nők esetében ez csupán 44%.

Ugyanez figyelhető meg, ha fordítva kérdeznek rá. Tehát, hogy végzett-e orális szexet legutóbbi együttlét során, bár itt kisebb a különbség. A férfiak 59%-a, a nőknek pedig 52%-a jelentette, hogy orális szexben részesítette partnerét.

A kutatás szerint azonban a válasz nem abban rejlik, hogy a férfiak önzőbbek, hanem abban, hogy a nők kényelmetlenül érezhetik magukat a helyzetben.

“Sok nő azt mondta, hogy nem érezné magát jól, ha nem rögtön fürdés vagy zuhanyzás után részesítenék orális szexben” – olvasható a kutatásban.

Így aztán elég valószínű, hogy a nőket egyszerűen arra kondicionálták, hogy nemi szervük szégyenletes lehet, amit természetesen a több milliárd dolláros, női higiéniával foglalkozó iparág ki is használ és tovább ront.

Fotó: Wikipedia

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez