Ez jutott eszébe Trumpnak a brüsszeli robbantásokról

Talán senkit sem lep meg, hogy Donald Trump, aki az amerikai elnökválasztáson való indulásért kampányol már egy jó ideje, valószínűleg alig tudta kontrollálni izgatottságát, amikor először hallott a brüsszeli robbantásokról.

Korán reggel robbantások rázták meg a belga fővároshoz közeli Zevantem repteret, eközben a Maalbeek metróállomáson is bomba robbant. Összefoglaló cikkünket itt olvashatják a tragikus eseményekről.

Később kiderült magyarok is voltak a sérültek között, majd Szerbin Judit beszámolóját közvetítettük Brüsszelből.

Magyarország is reagált a feltehetőleg terroristák által előkészített támadásokra, rendőrökkel és páncélozott járművekkel erősítették meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér biztonságát.

Mindeközben Trumpnak ezt sikerült kiraknia a Twitter oldalára:

“Emlékeztek még milyen szép és biztonságos hely volt Brüsszel? Többé nem, most már egy másik világ. Az Egyesült Államoknak ébernek kell maradnia és okosan kezelni a helyzetet.”

Természetesen hamar letörölte érdekfeszítő analógiáját, de túl késő volt: rengetegen megosztották és kifogásolták nyerészkedő kiírását. Sokan írták, hogy Trump ezzel fogja indokolni rasszista, muszlimellenes politikáját. Egy Twitter felhasználó azonban rátapintott a lényegre:

“A Trumpot támogatók valószínűleg azt sem tudják, hol van Brüsszel…”

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez