Magyarok Brüsszelből: Bezárkóztunk, nem megyünk ki az utcára

A globoport.hu-nak sikerült kapcsolatba lépnie egy Brüsszelben élő magyar hölggyel, aki telefonon számolt be nekünk a ma reggeli terrortámadásról. Szerencsére ő jól van és nem volt a terrormerényletek helyszínén.

Szerbin Judit körülbelül hat kilométerrel lakik a Zaventem reptértől, ahol ma reggel két robbanószerkezet is működésbe lépett, legkevesebb 17 halálos áldozatot követelve. Juditot telefonon keresztül sikerült elérnünk, aki elmondta, hogy Brüsszelben jelenleg a legmagasabb terrorkészültséget vezették be, a metrókat lezárták, az utcákon rendőrök mellett katonák is szolgálatot teljesítenek.

A maalbeeki metróállomásnál egyébként gyakran meg szokott fordulni, amikor bemegy a városba. Itt robbant a harmadik bomba, körülbelül egy órával a reptéri merénylet után. A robbanásokat viszont nem hallotta, a hírekből értesült a történtekről. Judit jelenleg otthon tartózkodik és jelezte, nem hagyja el az otthonát, Brüsszelben élő ismerősei is hasonlóan tesznek.

Azok ugyanakkor, akik elmentek dolgozni, folytatják napi munkájukat. Többekkel is kapcsolatba léptünk, akik a Bizottságnál, vagy más uniós szerveknél dolgoznak – szintén a maalbaeki metróállomás közelében. Ők arról számoltak be, hogy a találkozók a szokásos rendben zajlanak, így sokan csak órákkal az események után hallottak egyáltalán arról, hogy mi történt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez