Szombatig biztosan zárva marad a megtámadott brüsszeli reptér

Legkorábban szombaton nyithatják meg újra a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol az előző napon kettős robbantást hajtottak végre – közölte szerda este a légikikötőt üzemeltető vállalat szóvivője.

“Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy szombaton újraindulnak-e a kereskedelmi járatok” – mondta sajtótájékoztatóján Anke Fransen. Hozzátette, a légitársaságoknak addig alternatív megoldásokat kell választaniuk.

Arnaud Feist, a vállalat igazgatója délután még mindössze arról számolt be, hogy csütörtökön zárva marad a zaventemi repülőtér.

A kedd reggeli terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liége-be és más városok repülőtereire irányították át.

A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember életét vesztette, és nagyjából kétszázhatvanan megsebesültek.

Forrás:MTI

Kép:lepueple.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez