Az orosz propaganda is odateszi magát Brüsszel ügyben

Nehéz józannak maradni a reggeli terrortámadások után. A Russia Today például a növekvő iszlámfóbiáról beszélt kora délután.

Brüsszeli támadások: #StopIslam terjed világszerte, ahogy a Twitter reagál a merényletekre – ezzel a címmel jelentett ma meg cikket a Kreml angol nyelvű szócsöve, a Russia Today.

Eszerint a mai brüsszeli támadások okozta sokk terjed a közösségi médiában és egyesek részéről a gyűlöletet kezdhetik érezni a muszlimok a #StopIslam alatt. Ahelyett, hogy az elkövetőkre fókuszálnának. Több poszttal is illusztrál a cikk:

– Az Iszlám nem tartozik a keresztény országokhoz.

– Állítsuk meg az iszlám beszivárgását az iskoláinkba!

Igazából nem meglepő, hogy ezt hozzák elő – az orosz propagandagépezet és az európai szélsőjobb kapcsolatát az utóbbi időben már sokan kimutatták. A legfeltűnőbb a Liza-ügy volt, amelyet, a német titkosszolgálat szerint, nem csak kihasznált az orosz propaganda, de minden valószínűség szerint maguk is szervezték. Ekkor egy otthonról elszökött fiatal lányról igyekeztek bebizonyítani, hogy migránsok támadták meg. De tudható, hogy Oroszország finanszírozza a francia nemzeti Frontot, és jó kapcsolatokat ápolnak a német szélsőjobbal is.

Azért a RT is megemlíti, hogy vannak más hangok is a neten:

– A muszlim népesség körülbelül 0.00006625%-a szélsőséges. #StopIslam? inkább #StopIgnorance és vegyetek könyvet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez