Ezért fotózkodott a brit utas az egyiptomi géprablóval

Tegnap szerencsésen, sőt kicsit viccesen ért véget az egyiptomi Szaif ad-Dín Musztafa gépeltérítése. A ciprusi hatóságok a férfit őrizetbe vették, az utasok sértetlenül távoztak. Az utóbbiak közül az egyik nem is üres kézzel.

A 26 éves brit férfi, Ben Innes fotót készített a fedélzeten a gépeltérítővel. Még akkor, amikor nem lehetett tudni, hogy mi lesz a végkifejlet. “Arra gondoltam, miért ne? Ha felrobbant bennünket, ez már nem számít” – mondta a Sun című lapnak.

Így hát megkérte a személyzet egyik tagját, hogy fordítson neki. A géprabló csak megvonta a vállát, és azt mondta: oké. Erre ő a stewardess kezébe nyomta a kamerát, és belemosolygott.

gépes2

Innes azt állítja, célja is volt a fotóval. Meg akarta nézni közelről, hogy tényleg visel-e robbanóövet a férfi, és ha igen, akkor az valódi-e, vagy sem. “Persze nehéz megmondani, de arra jutottam, hogy inkább hamis, amikor közelebbről láttam”. És tényleg az volt, mint később kiderült.

Jóllehet végül minden simán ment, a biztonsági szakértők felelőtlennek tartják a fiatal brit férfit. Mert ha tényleg éles lett volna a helyzet, életvszélybe sodorhatta volna a túszokat a viselkedésével. De az biztos, hogy ő volt az az utas, aki a “valaha készült legjobb szelfivel” hagyta el a gépet. Legalább is szerinte.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez