Merénylők otthonait robbantotta fel a hadsereg Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg lerombolta hétfőn annak a három palesztin merénylőnek a házait a ciszjordániai Kabatíja településen, akik február elején izraeli katonákat támadtak meg egy ellenőrzőpontnál, megölve egyiküket – közölték palesztin biztonsági tisztségviselők. A katonák mindhárom merénylőt agyonlőtték a támadáskor.

A 19, illetve 20 éves palesztinok késsel, gépfegyverrel és pokolgéppel voltak felfegyverkezve, amikor a jeruzsálemi óváros Damaszkuszi kapujánál posztoló katonákat megtámadták. Két katona megsebesült, egyikük később bele is halt sebeibe.

Mindhárom merénylő az észak-ciszjordániai Kabatíjában lakott. Mindegyikük házát felrobbantották.

A bontást végrehajtó katonákra is tüzet nyitottak, a kialakult tűzpárbajban két palesztin megsebesült – közölték szintén palesztin biztonsági tisztségviselők.

Izraelben és a palesztin területeken több mint öt hónapja szinte mindennaposak a merényletek és az összetűzések a palesztinok és az izraeli rendfenntartók között. Október elseje óta 200 palesztin vesztette életét az izraeli biztonságiakkal kirobbant összecsapásokban.

Kétharmaduk merényletet próbált meg elkövetni. Az erőszakhullámban eddig 28 izraeli, egy amerikai turista, valamint egy eritreai és egy szudáni menekült halt meg.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nemrég úgy döntött, hogy fel kell gyorsítani a merénylők házainak lerombolását.

A házrombolás intézményét elítélők szerint ez kollektív büntetés, mert a merénylők családtagjai hajléktalanokká válnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez