Obama van a vécépapíron a Putyin kávéházban

Valóra vált az orosz elnök rajongóinak nagy álma: teljes egészében Vlagyimir Putyinnak szentelt kávéházban koccinthatnak kedvencük egészségére.

A nemes egyszerűséggel az Elnök nevet viselő intézmény Szibériában van, annak is egy távoli pontján, 4000 kilométerre Moszkvától, Krasznojarszkban. Kívül semmi különös, lakótelepi a hangulat.

Bent már más világ: a falakat Putyin képeivel tapézták ki, de látható ott Obama portréja is: igaz, a vécépapíron. Az amerikai elnök nincs egyedül: a mosdóba került Angela Merkel német kancellár és David Cameron brit kormányfő fotója is. Az ajtón a NATO-blokk felirat áll, kezet mosni amerikai zászlós lábtörlőkön állva lehet.

A képeket IDE kattintva tekinthetik meg.

Magában a kávéházban már nem jutott hely nyugati politikusoknak. Lehet viszont pózolni életnagyságú Putyin-képpel, rögtön a bejáratnál. De az elnök további fotók tucatjain is főszereplő: lehet látni gyermek Putyint, Leningrádot vezető Putyint, KGB-főnök Putyint, kormányfő Putyint és államfő Putyint egyaránt. A hely egyik társtulajdonosa, a 26 éves Dmitrij Zsdanov azt mondja a Reuters-nek: nem utálja a nyugati politikusokat, mindez csak biznisz, semmi személyes. A másik tulaj, Szvetlana Lautman három évig tanult üzleti tudományokat az Egyesült Államokban.

“Amikor elhatároztuk, hogy kávézót nyitunk, olyan koncepciót akartunk, ami csábítja a vendégeket és garantálja a sikert. Egyszer csak leesett: egész Oroszországban nincs még olyan hely, amelyet teljes egészében az ország legnépszerűbb politikusának, Putyinnak szenteltek! Így jött az ötlet. Aztán kitaláltuk a dekorációt.”

Putyin mellett vannak még a falakon orosz harcosok, látható a Szajano-Susenszkaja gát és Jurij Gagarin is. A hely nagyon patrióta: minden délben elhangzik az orosz himnusz. A menüben elnöki saláta is szerepel, a koktélok az orosz nemzeti lobogó színeiben pompáznak.

Zsdanov azt mondja: a vendégek imádják a kávéházat, azt, hogy lehetőséget és teret kapnak a rajongáshoz. De a tulajok leginkább szórakoztatásnak tekintik, amit csinálnak.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez