Louis Vuitton sült csirke Dél-Koreában

A francia divatház, a Louis Vuitton nevével nyitott sült csirkét áruló éttermet egy férfi Dél-Koreában. Nem volt joga hozzá, meg is büntették.

Különös ötlete támadt egy étterem-tulajdonosnak Dél-Koreában. Úgy gondolta, a híres francia luxus divatház nevével nyit üzletet. A Louis Vuitton Dak nevű éttermet (a dak koreaiul csirkét jelent) a bíróság most 3,5 millió forintnak megfelelő wonra büntette a név jogtalan használata miatt.

A büntetés ráadásul egy figyelmeztetés ellenére történt: korábban a bíróság már felszólította a tulajdonost, hogy változtasson nevet, de nem tette. A The Korea Times szerint az étterem logója is nagyon hasonlított a luxus márkáéhoz.

A Louis Vuitton tavaly vitte az ügyet bíróság elé márkanév jogtalan használata miatt. Sőt, azt mondták egy ilyen üzlet sérti a márka presztízsét. A szöuli bíróság a Louis Vuitton javára döntött. A tulaj akkor dönthetett: vagy változtat, vagy fizet.

Kim (a tulajdonos) változtatott is, az étterem új neve chaLOUISVUI TONDAK lett. Ez azonban nem nyugtatta meg sem a céget, sem a bíróságot, így megbüntették.

„Nem mondhatjuk, hogy az új név merőben más lenne, így úgy vesszük, hogy a férfi megszegte a tilalmat” – mondta a bíróság. Hát így ért véget a Louis Vuitton étteremlánc Ázsiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez