Vesszőzzük meg nyilvánosan a részeg sofőröket!

Kazah képviselő javasolta ezt, hogy visszaszorítsa az ittas gépjárművezetők okozta balesetek és halálos áldozatok számát.

Az utóbbi időben majdnem megduplázódott a részeg sofőrök okozta közúti balesetek száma Kazahsztánban – jelentette belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva az Interfax hírügynökség. Több mint 55.000-en balesetet szenvedtek és több mint 5.000-en meghaltak a közép-ázsiai ország útjain 2014-2015-ben.

A szomorú statisztikát az egyre több részeg sofőrrel magyarázza a kazah parlament felsőházának képviselője, Bektasz Beknazarov. Szerinte szigorítani kellene azoknak a büntetését, akiket ittas vezetésen kap a rendőrség. Éppen ezért a szokásos bírságokon és szabadságvesztésen túl a nyilvános vesszőzésüket javasolta a képviselő.

Bár arról nem szólnak az orosz nyelvű híradások, hogyan fogadták az ötletet Kazahsztánban, az tény, hogy délkelet ázsiai módszerek ihlették. A KTK kazah kereskedelmi tévé beszámolója szerint a képviselő maláj és szingapúri példákra hivatkozott. Malajziában a részeg sofőröket egy hónapig a hullaházban dolgoztatják, hogy szembesüljenek tettük szörnyű következményeivel. Szingapúrban pedig nyilvánosan megvesszőzik őket.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez