Egyelőre nem valószínű, hogy öngyilkos lett volna Prince

Prince testén nem találtak semmilyen sebet vagy sérülést, és nincs olyan jel, ami öngyilkosságra utalna – jelentette ki az illetékes megyei rendőrfőnök. Az amerikai zenészre minneapolisi otthonának liftjében találtak rá holtan csütörtök reggel.

Jim Olson, Carver megyei rendőrkapitány elmondta, hogy a nyomozás még tart Prince halála ügyében, de már most kijelenthető, hogy nincs nyilvánvaló sérülés a holttesten. Az 57 éves művészt szerda este 8 óra körül látták utoljára, mintegy 12 órával halála előtt.

Noha a zenész színpadi megjelenéséből züllöttségére lehetett következtetni, arról volt ismert, hogy rendet és tisztaságot tartott maga körül – írta az AP hírügynökség.

Halála után azonban elterjedt egy olyan hír, miszerint hat nappal korábban kábítószer-túladagolás miatt orvosi kezelésre szorult. Alkalmazottai akkor azt mondták, hogy az énekesnek influenzája volt.

Ezenkívül feltűnt többeknek, hogy Prince élete utolsó napjaiban alig volt látható lakóhelyén. Ezek felvetik a kérdést, hogy titkolta-e esetleges egészségügyi problémáit a rajongói előtt.

Prince holttestét pénteken felboncolták, de ennek eredményére akár több hetet is várni kell.

A művész beszélt arról, hogy gyerekkorában epilepsziája volt, és barátai szerint baj volt a csípőjével. Utóbbival kapcsolatban egy volt ütős zenésztársa elmondta: ez annak volt a következménye, hogy a színpadon magas sarkú cipőben rendszeresen leugrott magaslatokról.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez