Szextábor kislányoknak, idős férfiakkal

A szexuális felvilágosítás egyik legbizarrabb formáját Malawiban találhatjuk. Külön táborokban tanítják meg a kislányoknak, hogyan kell a férfiakkal közösülni.

Malawiban akkor válik felnőtté lány, ha elveszítette a szüzességét, függetlenül attól, hogy betöltötte-e már a 18. életévét. Az erre való felkészülést szextáborokban tanulhatják meg a kislányok, aki közül sokan még tíz évesek sincsenek. Szüleik azok, akik erre kötelezik őket. Választásuk tehát nincsen, menniük kell, mert különben kitaszítottá válnak saját közösségükben.

A szextáborokban idősebb hölgyek készítik fel a kislányokat egy hét leforgása alatt. Megmutatják nekik a különböző pozíciókat, főleg azokat, amelyeket a férfiak szeretnek. Emellett felkészítik őket arra is, mit kell csinálni bizonyos esetekben. Az olyan fontos dolgokról azonban, mint a nemi betegségek megelőzése, az óvszerhasználat, vagy a teherbeesés kevés szó esik. Sokkal inkább arra helyezik a hangsúlyt, hogyan szolgálják majd ki jövendőbeli férjüket, és miként kell háztartást vezetni.

Miután a gyorstalpaló kurzust elvégezték, szexuális szertartáson is keresztül kell menniük. Malawiban ezt kusasa fumbi-nak hívják. Lényege, hogy a kislányok idősebb férfiakkal feküdjenek le. Ezeket a férfiakat hívják hiénáknak Malawiban, akik faluról-falura járnak, hogy a szertartást végrehajtsák, amely során tilos az óvszer használata. A “hiénákat” rendszerint a szülők keresik fel és fizetnek nekik azért, hogy elvegyék kislányuk szüzességét. Ha ez a rítus megtörtént, akkor a kislány felnőtté válik és elkezdődik a párválasztás.

A lányoknak persze szinte semmi beleszólásuk nincsen a dolgokba. Nekik ugyanis nem az a feladatuk, hogy boldogok legyenek, hanem az, hogy majd férjüket tegyék boldoggá és szolgálják őt.

Ezek a szertartások főként Malawi eldugott, elmaradott vidékein fordulnak elő, ahol a helyik közül alig akad olyan, aki valaha is megfordult volna iskolában. A WHO szakértői is ellátogattak egy ilyen helyre és jelezték, hogy ez a lehető legrosszabb dolog, ami a kislányokkal történhet. Ráadásul a legtöbb „hiéna” HIV fertőzött. Ezért nem véletlen, hogy Malawiban járványszerűen terjed a vírus, amiről sokan ma sem tudnak semmit. A legnagyobb probléma pedig az, hogy védekezésről hallani sem akarnak az emberek, vagy fogalmuk sincs róla.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez