Kim Dzsongun a dél-koreai elnök otthonával játszik

Az észak-koreai nehéztüzérség készen áll és csak a parancsra vár, hogy megsemmisítse a Kék Házat.

Hihetetlen, hogy mikre szórják el a pénzt Észak-Koreában, ahol a lakosság döntő többsége éhezik, szenved és éjjel-nappal dolgozik csak azért, hogy az ország első számú vezetője kiélje bizarr fantáziáit. Kim Dzsongun ugyanis elrendelte a dél-koreai elnöki palota pontos másának felépítését, egy tüzérségi lőtéren, hogy azt végül a levegőbe röpítse. Egy dél-koreai műholdnak egyébként sikerült fényképeket készítenie az épületről, amelyről azóta kiderült, hogy csak fele akkora, mint a valódi Kék Ház, ahol a dél-koreai elnök asszony, Pak Kunhje lakik.

A két ország között évtizedek óta rendkívül feszült a viszony és csak egy tűzszüneti megállapodás van érvényben, amit a felek még 1953-ban kötöttek. Az északiak rendszeresen provokálják a délieket. Emellett Kim Dzsongun sűrűn tesz csúnya megjegyzéseket a dél-koreai elnökre, akit legutóbb „elmebajos kurvának” nevezett. Az észak-koreai diktátor emellett Dél-Korea megtámadásával és kormányzati épületeinek felrobbantásával is szokott fenyegetűzni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az elmúlt hetekben és hónapokban több rakéta kísérletet is végrehajtottak az északiak, amivel nem csak a délieket, de az egész világot provokálják. Ezért nem véletlen, hogy Szöul és több nyugati hatalom szankciókat vezetett be Észak-Koreával szemben, rendkívül érzékenyen érintve ezzel az ország amúgy is gyenge lábakon álló gazdaságát.

gdgdgd

A szankciók értelmében ugyanis tilos kerozin, szén, vas, vasérc és számos más olyan ásványi anyagok exportálása Észak-Koreába, amelyek felhasználhatóak lehetnek rakéták gyártására és azok működtetésére.

Észak-Koreában egyébként hamarosan nagyon fontos esemény következik. Hatalmas közgyűlést fog tartani május 6-án a kormánypárt, amire 40-en éve nem volt példa. Az egész világ izgatottan várja, miket mond majd a világ egyik legfiatalabb és legkönyörtelenebb diktátora, aki hatalomra kerülése óta sok jó dolgot még nem csinált.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez