Kajapornó macskákkal

Dél-Koreában új trend ütötte fel a fejét: igazi celebek lettek azok a kóbor macskák, akik nem csinálnak mást, csak esznek.

Dél-Koreában internetes trend lett az úgynevezett kajapornó, amikor fiatal lányok élőben kamera előtt esznek, és közben bárki nézheti őket. A koreaiak valamiért imádják nézni, ahogy a másik eszik. Legutóbb élőben közvetítették, ahogy kóbor macskák lakomáznak, a nézők pedig órákon keresztül figyelték őket. Még azt sem bánták, ha éppen nem történt semmi.

A kóbor macskák elkezdték habzsolni az ételt, amit kiraktak nekik, ez a jelenség pedig tömegeket ültetett a képernyők elé. A műsor közben egyébként a nézők üzeneteket küldözgethetnek, sőt pénzzel is támogathatják a különös közvetítést.

Egy olyan országban, ahol egyre több a magányos ember, és egyre többen esznek egyedül, talán nem is csoda, hogy ilyen népszerű mások étkezése. Annak ellenére, hogy a macskaműsort nagyon sokan nézték, valójában nem sok minden történt a képernyőn. Egyes nézők azt mondják, közben olvasnak, vagy mobilon játszanak, néha viszont figyelik, hogy mi történik. Többen azt írták, megnyugtatja őket a látvány. Mindez egyébként még a kóbor macskákról kialakult negatív képet is sikeresen megváltoztatta. Korábban mindenki csak tolvajnak nézte őket, most pedig az internet sztárjai.

A Cats Meok Bang című műsort egy 35 éves korábbi webdizájner kezdte közvetíteni, aki megetetett egy kóbor macskát, mire 17-en gyűltek oda.

„A magam és a feleségem szórakoztatására kezdtem el a csatornát, de egyre többen kezdték nézni” – mondta egy interjúban. Négy hónap alatt már 110 ezren voltak kíváncsiak, havonta átlagosan 10 ezren iratkoznak fel. A támogató nézők pénzéből tudják etetni a macskákat. Mások különböző adományokat küldenek.

Egy szöuli férfi például a munkahelyén és lefekvés előtt is ezt nézi. Azt mondja, munkatársai is megszerették. Sokan állítják: a műsor közben megszabadulnak a stressztől, megnyugszanak a látványtól. Sajnos, az idős generáció még mindig tolvajnak tartja a kóbor macskákat, így most kórházakban is vetítik a show-t.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez