Kártérítést fizet a tévedésből megölt mexikói turisták után Egyiptom

Egyiptom 140 ezer dolláros, azaz 38 millió forintos kártérítést fizet a tévedésből megölt mexikói turisták családjának – tudatta az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium. Tavaly szeptemberben terrorellenes akció keretében megöltek 12 embert az ország nyugati részén, egy közkedvelt sivatagi turisztikai régióban. A hatóságok ugyan még nem tárták fel az eset körülményeit, a kormányzat mégis kártérítésről döntött.

Az egyiptomi hatóságok mintegy 140 ezer dolláros kártérítést fizetnek a biztonsági erők által tévedésből megölt mexikói turisták családjainak – közölte vasárnap az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium képviselője. Omajma al-Huszeini az EFE spanyol hírügynökségnek elmondta, hogy a lehető leghamarabb szeretnék a kifizetést végrehajtani. Az ügyletről nem hangzott el hivatalos reagálás a mexikói külügyminisztériumtól.

Tavaly szeptemberben, az ország nyugati részén, el-Vahát közkedvelt sivatagi turisztikai régióban tévedésből megöltek tizenkét embert, köztük legalább nyolc mexikói turistát az egyiptomi biztonsági erők tagjai, akik azt hitték, dzsihadistákra lőnek.

Az esetet követően Mexikó alapos vizsgálatot, valamint kártérítést követelt. Kairó most annak ellenére jelentette be a kártérítést, hogy a hatóságok még nem állapították meg, ki a felelős a történtekért.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez