Facebookon találtak rá a lányuk ikertestvérére

Egy Kentucky-ban élő pár a facebookot böngészve jött rá, hogy fogadott lányuknak van egy ikertestvére. Kínába vették az irányt.

Lisa Lumpkins lapozgatta a facebookot, amikor meglátta egy gyermek képét, aki feltűnően hasonlított a lányára. Ráadásul egy olyan csoportban, ahol idősebb gyermekek várnak arra, hogy örökbe fogadják őket. A kép az agyába vésődött és nem hagyta nyugodni. Lisa posztolta a képet saját oldalára, és az ismerősök is megerősítették, hogy valóban nagyon hasonlít a két lány.

Lisa és férje, Gene kényelmes életet éltek Georgetownban, Amerikában, két gyermekükkel. Mégis úgy érezték, szeretnének örökbe fogadni még egyet, méghozzá Kínából, mert szerintük az ottani gyerekeknek van leginkább szükségük erre. Mikor Lisa kezébe vette Mayát, első adoptált kínai gyermekét, fájt neki, hogy a többi kicsit hátra kellett hagynia.

„Úgy éreztem, mintha a bal felemet Kínában hagytam volna” – mondta. Azóta még 3 kínai gyermeket fogadtak örökbe, köztük Aubreyt is.

„Már nem számít a pénz, a jó autó, vagy a kényelmes élet. Az a fontos, mit tehetek, hogy segítsek másokon” – mondta Lisa. Aubrey a legidősebb gyermek, akit örökbe fogadtak, akkor kilenc éves volt. Az árvaházban nem tanították meg írni és olvasni, most becsületesen és szorgalmasan tanul. Már 13 éves.

gerghgfbdcfbv

Lisa felvette a kapcsolatot az árvaházzal, miután meglátta a lányára kísértetiesen hasonlító gyerek képét. Mint kiderült,  a hasonlóság nem véletlen: ikrekről van szó. Aubrey sem tudta, hogy van egy húga. Lisa családja ekkorra már népes volt, nem tudták, megengedhetik-e maguknak, hogy örökbe fogadják lányuk vér szerinti testvérét.

„Itt kell, hogy legyen a családjával, hogy ketten együtt nőhessenek fel” – mondta Lisa.

A kínai törvények szerint, ha betöltik a 14 életévüket, a gyerekeket külföldiek már nem adoptálhatják. Augusztusban lesz 14 a két lány, így a család adományokat gyűjtött, hogy még az előtt léphessenek. Sok-sok segítséggel végül összejött a pénz, és Avery valamikor a születésnapja előtt már hivatalosan is új családjával és testvérével lehet.

„Egy olyan világban, ahol annyi gyűlölet van, még mindig sok jó ember él, akit érdekel a szeretet. Nem találok szavakat” – mondta Lisa.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez