Luxuscikkekre költötte a bank millióit a tinilány

Egy malajziai egyetemistát azzal vádolnak, hogy jogtalanul költötte el egy ausztrál bank 2,4 millió dollárját, amit véletlenül utaltak a számlájára. A 21 éves lány luxuscikkekre, leginkább táskákra költötte a pénzt.

Több mint 930 millió forint. Ennyi pénzt kapott négy évvel ezelőtt a számlájára a maláj tinédzser, tévedésből. Christine Lee Jiaxin 17 éves volt, és már egy éve élt Ausztráliában, amikor a Westpac Banking Corp. súlyos hibát vétett.

Sok idő eltelt azóta, és a lány az összeg harmadát már visszafizette. A múlt héten mégis letartóztatták a repülőtéren, amikor megpróbált Malajziába repülni. A 21 éves vegyészhallgató ügyvédje szerint a pénzt élvezeti cikkekre költötte, beleértve a drága kézitáskákat. Az ügyész tudatos bűncselekménnyel vádolja, mondván: a lány tisztában volt azzal, hogy nem a saját pénzét költötte. A mediátor ugyanakkor úgy látja: „ez egyáltalán nem bűncselekmény. Mindannyian álmodunk arról, hogy egyszer csak ennyi pénzünk lesz. Nem vette el a banktól, nekiadták”. A bíróság a jövő hónapban dönt az ügyben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez