Obamácska a homoszexualitást pártolná? Betiltani!

Alig jelent meg a tatárföldi polcokon az Obamácska csokijégkrém, és alig kapta fel a hírt az orosz és a nemzetközi sajtó, máris magyarázkodásra kényszerül a gyártó.

Április végén új jégkrém érkezett a tatárföldi Naberezsnije Cselni boltjaiba. A csokoládé bevonatú csokijégkrém csomagolására fülbevalós fekete kisfiút rajzoltak a Szlavica üzem dolgozói. A termék neve: Obamka, azaz magyarul Obamácska, vagy Kis Obama.

Az orosz és a nemzetközi sajtóban múlt héten kelt szárnyra a hír. Akkor a tatárföldi Vecsernaja Kazany honlapján a Szlavica gazdasági igazgatója, Anatolij Ragimhanov elmondta, semmilyen politikai célzat nincs a termék neve mögött. Egyszerűen jópofának találták. A csomagolás fülbevalós fekete kisfiúját pedig a Csunga-Csanga szovjet rajzfilm ihlette, amelyben fekete gyerekek élnek egy szigeten.

Ezeket az érveket azonban nem fogadta el mindenki. Az elmúlt egy hétben rasszizmussal és a nemzetközi kapcsolatok lerontásával vádolták a gyártót a különböző orosz és külföldi fórumokon. Így a Szlavica felfüggesztette az Obamka gyártását – tájékoztatott Naberezsnija Cselni hírportálja.

Sőt, a híres szentpétervári konzervatív képviselő, Vitalij Milonov egyenesen az édesség betiltását javasolta. A homoszexualitás propagandáját kiskorúak körében tiltó törvénytervezet (amelyet 2013-ban ratifikált Vlagyimir Putyin) benyújtójának érvelése elképesztő, de nem meglepő: „Azt gondolom, azt a jégkrémet be kell tiltani a gyerekeknek, mert ez burkoltan propagálja a homoszexualitást. Ugyanis Barack Obama olyan nézeteket képvisel, amelyek teljesen szétverik a családot, és amelyek azt egyenrangúvá teszik a homoszexuálisok házasságkötésével.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez