Állítólag kínaiak szemeznek az AC Milannal

Egy hónapig csak a kínaiakkal tárgyalunk erről!- közölte a klub tulajdonosa, a Fininvest. Ez a cég Itália ex miniszterelnökének, Silvio Berlusconinak a vállalkozása.

Egy hónapig csak a kínaiakkal tárgyalunk erről!- közölte a klub tulajdonosa, a Fininvest. Ez a cég Itália exminiszterelnökének, Silvio Berlusconinak a vállalkozása. Korábban Itália leggazdagabb embere azzal dicsekedett, hogy elérte élete álmát: kormányfő lett Rómában és megszerezte az AC Milannak a fénykorában járó Ronaldinho-t De hol van már Ronaldinho és hol van Silvio Berlusconi politikai dicsősége?

Ma már kénytelen komoly pénzügyi problémáival foglalkozni. Ezért is akarja eladni kedvenc klubját, amely amúgy is eléggé kiábrándítóan szerepel.

Mennyit ér az AC Milan? Állítólag 700 millió eurót. Azért ilyen keveset, mert sok az adóssága.

Csak összehasonlításképp: a Manchester United több mint egymilliárdot ér angol fontban! Ezért is vesznek a kínaiak olasz klubot és nem angolt. És miért nem németet? Mert ott túlságosan nagy a szurkolók beleszólása az ügyekbe. Maradnak tehát az olaszok, akiket jól ismernek Kínában hiszen már a nyolcvanas években közvetítettek mérkőzéseket a Serie A-ból a helyi televíziók.

A kérdés már csak, az, hogy kik azok a magukat megnevezni nem kívánó kínai befektetők, akik megszerezhetik Európa egyik legpatinásabb klubját. A China Daily értesülése szerint Kína leggazdagabb embere cáfolta, hogy érdekelné az AC Milan. Jack Ma, az Alibaba tudósítója inkább a sajtó iránt érdeklődik: nemrég szerezte meg HongKong leghíresebb angol lapját, a South China Morning Postot. A kínai Google, a Baidu tulajdonosa viszont benne van a befektetői csoportban. Robin Li is milliárdos dollárban is. Van tehát miből fizetnie, de kérdés, hogy meg tud-e állapodni Olaszország leggazdagabb emberével, Silvio Berlusconival az AC Milan eladásáról?!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez