Srí Lankán árvizek és földcsuszamlások pusztítanak

Mentőcsapatok 17 falusit mentettek ki a sár alól, miután földcsuszamlás eltemette őket Srí Lankán. A három napja tartó esőzés okozta a katasztrófát.

A katasztrófa két kis falut sújtott Kegalle hegyvidéki területen, Colombotól északkeletre. A földcsuszamlás és a napokban zajló esőzések miatti árvizek következtében 36-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Srí Lanka kormánya a haditengerészetet és a légierőt is kiküldte a területre, hogy segítsék a mentési műveleteket.

„Mintegy 150 embert már kimentettünk a földcsuszamlás sújtotta területről” – mondta Jayanath Jayaweera katonai szóvivő, aki hozzátette, hogy 266 katonát vetettek be a mentés során.

gdrgdrgfdgA Katasztrófavédelmi Központ szóvivője szerint mivel a területen jellemző a földcsuszamlás, az eső kezdetekor többen elhagyták otthonukat. Becslések szerint 255 családot érintett a katasztrófa, de a legtöbben már elmenekültek mielőtt bekövetkezett.

Közel 350 ezer embert sújtott az árvíz Srí Lankán, jelenleg 200 ezer menedéket tart fent az állam. A meteorológusok azt remélték, hogy a heves esőzések korábban véget érnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez