Egy órával az egyiptomi gép eltűnése előtt akciózta le jegyeit az EgyptAir

A nyári szezonra már napokkal ezelőtt 50 százalékos kedvezményt hirdetett jegyeire az egyiptomi állami légitársaság. Az éjjel újabb akciót indított: alig egy órával azelőtt, hogy eltűnt a radarok képernyőjéről Párizs-Kairó járata, 25 százalékos árzuhanást tett közzé a Twitteren a május 22 és június 20 közti időszakra is.

Az EgyptAir, akárcsak az egész egyiptomi idegenforgalmi szektor, a turizmust népszerűsítette friss ajánlataival. Az arab tavasz helyi epizódja, vagyis a 2011. január 25-i forradalom óta ugyanis ezer sebből vérzik az ágazat, melyet az elmúlt több mint 5 év alatt sem sikerült talpra állítani. A zűrzavaros biztonsági helyzet, a terrortámadások miatt korántsem érkezik annyi külföldi Egyiptomba, mint korábban.

A 850 pilótával repülő EgyptAir már 2014 decemberében arról számolt be, hogy addig, vagyis 3 év alatt 10.11 milliárd egyiptomi font volt a vesztesége. Azóta tovább romlott a helyzet, nem utolsó sorban egy légikatasztrófa és egy gépeltérítés miatt. 2015. novemberében egy orosz utasszállító zuhant le a Sínai-félsziget északi részén, a fedélzetén 224 utassal. A vizsgálatok szerint terrorcselekmény történt: a gépre felcsempészett robbanóanyag okozta a tragédiát. Elkövetőként az Iszlám Állam jelentkezett.

Idén márciusban pedig az EgyptAir egyik gépét térítette Ciprusra egy egyiptomi férfi, aki azt állította: a feleségét és a gyermekeit akarta meglátogatni a szigeten. Most pedig a Párizsból Kairóba tartó járat zuhant le. Lgalábbis ezt állítják a görög hatóságok, még a helyet is megjelölték: Karpathos szigetét. A kutatás folyik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez