Már a bugyidon is ott van az Eurovízió győztese

Számolási hiba ide, külpolitikai vita oda, az idei Eurovíziós győztes népszerűsége töretlen. Már alsóneműt is árulnak az ukrajnai Dzsamala arcképével.

Újabban olyan bugyit is vásárolhatunk az Amazonon, amelynek a hátsó részén Dzsamala arcképe virít. A szürkében és feketében, illetve több méretben kapható bugyiért 17,89 dollárt, azaz valamivel több mint ötezer forintot kérnek.

Viszont nemcsak bugyikon viselhető a hétvégén Stockholmban győzedelmeskedő krími tatár énekesnő. A termékpaletta szélesebb az ukrán online üzletekben. Ott atlétát, pólót, pulóvert és tornazsákot is árulnak férfiaknak és nőknek 434 és 784 grivnya (4900-8800 forint) között – írja az ukrán Veszti.

Dzsamala szombat éjjel nyerte meg az Eurovíziós Dalversenyt Stockholmban. 1944 című számát a sztálini kitelepítésről írta a krími tatár énekesnő, dédnagymamája történetei alapján. A dalt sokan politikai üzenetként értelmezték a jelenlegi ukrán-orosz ellentét viszonyában. Az eredményhirdetés után pedig kiderült, hogy az egyik dán zsűritag rosszul pontozott, és összekeverte Dzsamalát az ausztrál versenyzővel. Bár az eredetileg neki szánt szavazata nem befolyásolta volna a végeredményt, mégis nagy port kavart az ügy.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez