Eurovíziós dalfesztivál 18 ezer kilométerre Európától?

Az ideihez hasonlóan a jövő évi dalversenyen is részt vehet ausztrál előadó. Viszont szigorúbb szabályok vonatkoznak majd rá Stockholmban a bécsi fesztiválhoz képest.

Idén májusban ünnepelte 60. születésnapját az Eurovíziós Dalverseny. Az évforduló kapcsán a szervezők úgy döntöttek, globális szintre emelnék a rendezvényt – magyarázta korábban az osztrák ORF vezérigazgatója, Alexander Wrabetz, miért kapott lehetőséget Ausztrália.

A világot összefogó popfesztivál terveit továbbra is szövögetik. Ezért jövőre is indulhat a távoli ország – tájékoztatott Twitter-üzenetében az SBS közszolgálati csatorna.

Igaz, az ideihez képest már nem garantálják az ausztrál versenyző automatikus bejutását a fináléba, jövőre neki is részt kell vennie a középdöntőkön.

A brit Guardian értesülései szerint jövő év elején döntik el, ki lesz Guy Sebastian utóda. Azt viszont már tudják, ha esetleg Stockholmban Ausztrália győzne, akkor sem náluk rendeznék a 2017-es versenyt. Az SBS egy európai tévécsatornával közösen látná el a házigazda feladatait.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez