Gyógyszernek fagyasztják le a tigriskölyköket

Tigriskölyköket árulnak Vietnamban fagyasztott állapotban. „Gyógyító enyv” készül belőlük. Egy darabot 25 ezer forintnak megfelelő összegért vesztegetnek.

A múlt héten bukott le egy vietnami kereskedő, aki tigriskölyköket árult. Ez nem meglepő – legalábbis ezt írja a New York Times. A lap szerint az elmúlt évben Vietnamban volt a legtöbb illegális vadász, ők árulták a legtöbb biológiai „terméket”.

Azonban a legutóbbi eset sokakat igazán sokkolt: a kis tigriskölyköket állítólag lefagyasztották, hogy gyógyhatású enyvet készítsenek belőlük – számolt be a Daily Mail. Az enyvet a tigriskölyök húsából, csontjából, bőréből készítik, és úgy tartják, hogy erős gyógyító tulajdonsága van.

nam dinh police 64_1463560637

A kereskedőt a rendőrség letartóztatta. Kiderült, hogy a kölyköket Vietnam és Laosz határán vásárolta, és azt tervezte, hogy drágábban adja el őket, vevőt pedig a facebookon akart keresni.

„Kétségtelen, hogy a vadon élő tigrispopuláció erősen csökkent Vietnamban. Talán egy maroknyi túlélő maradt. Ezen kívül még jó pár bizonyíték van arra, hogy Vietnam, ahogy Kína is, tigriseket tenyészt fogságban olyan gyógyszerek készítése miatt, melyeknek semmilyen tudományos alapjuk nincsen” – mondta Dr. Pieter Kat tudós.

Vietnam híres az állatcsempész bandáiról is. Ebben a hónapban az indiai különleges erők az Interpollal közösen kezdték el a munkát, hogy leleplezzék az ilyen bűnszövetkezeteket Vietnamban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez