Táncoló talpak: így ropják az orosz politikusok (videó)

Ámulva figyelte a világ a múlt héten, hogyan táncolt magassarkúban az orosz külügyi szóvivő a Kalinykára. Ha visszaemlékszünk az orosz politika elmúlt húsz évére, mutatványa nem is annyira meglepő.

Felcsendült a Kalinyka a Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) csúcstalálkozóján Szocsiban a múlt héten. A híres dalra 15 centis magassarkúban ropta az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zaharova. Bár a jelenet bejárta a világsajtót, nem tudni, vajon közben gondolt-e a nagy elődökre a táncos.

Merthogy nem ő volt az első orosz politika közeli ember, aki nyilvánosan táncra perdült. A leghíresebb kép Borisz Jelcin előadásában égett az agyunkba, ahogy egy gyűlésen riszált az 1996-os elnöki kampány során.

Csecsenföld elnökének, Ramzan Kadirovnak vélhetően a kaukázusi lezginka a kedvence. Nem egy felvételen ropja ezt a táncot.

Dmitrij Medvegyev nem nyilvános helyen, hanem egy osztálytalálkozón táncolt még 2011-ben. Mivel már akkor is nagyon aktív volt a közösségi médiában, gyorsan elterjedt az orosz elnök táncos videója.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez