Hihetetlen történet – Százezreket inspirál a negyedtestű katari fiú

A most 14 éves Ghanim al-Muftah úgy született, hogy egy rendkívül ritka rendellenesség miatt testének háromnegyed része hiányzott. Ma 900 000 követője van az Instagramon, ahol az életét dokumentálja.

Az édesanyja egy korábbi interjúban azt mondta: hallani sem akart az abortuszról, amikor az orvosok arra figyelmeztették, hogy a méhében nődögélő ikrek egyike nagyon súlyos állapotban van.

 

Ma, másfél évtizeddel később Ghanim al-Muftah videókat és fotókat tesz fel az Instagramra arról, hogy mennyire élvezi kihívásokkal teli életét. Arcán állandó mosollyal láthatjuk hol kiskori képein, hol pedig a frissebbeken, melyeken nem egyszer valódi celebritások állnak az oldalán. Például a kuvaiti emír, Szabáh al-Ahmad al-Dzsáber asz-Szabáh, aki apáskodó puszit nyom az arcára.

emírrel

De láthatunk videót is arról, hogyan ugrik be az ágyába, és aztán fel is tárja technikája lényegét.

Áprilisban rengetegen voltak kiváncsiak Ghanim első hegymászó élményére. Ománban a Dzsebel Samsz csúcsra jutott fel – ez az öbölmenti országok legmagasabb pontja, 3009 méter.

Tavaly díjat is nyert az Emírségekben úttörő tevékenységéért a közösségi médiában. Az Al Arabiya hírtelevízió arról is beszámolt, hogy nonprofit csoportot indított azzal a céllal, hogy ellássák kerekesszékekkel a rászorulókat, és könyvet is írt az elményeiről és tapasztalatairól.

fiú1

Nemrégiben egy interjúban arról beszélt, hogy “vannak emberek, akik semmire nem képesek. Én, Istennek hála, tudok úszni, tudok búvárkodni. Minek tépném magát hát azon, hogy mit nem tudok?”  Íme a titok, amit eltanulhatunk. Pozitív hozzáállás és boldogság. Ja igen: Ghanim annyit tesz arabul, hogy győztes. És Ghanim nem csak úszik vagy búvárkodik. Bringázik is, gördeszkázik, lovagol, és még egy csomó más dolgot csinál.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez