Gyerekjáték volt feltörni az észak-koreai facebookot

Talán még sok nyugdíjas is jobb az internetes biztonság terén, mint a facebook észak-koreai változata.

Májusban egy szokatlan facebook klón jelent meg az interneten, amiről kiderült, hogy a gazdája Észak-Korea. Az oldal felső része, színei szinte azonosak a facebookkal, sőt még egy „facebook” gomb is van. „Üdvözöljük közösségi oldalunkon”

dvsdfsgfdgfv
„Üdvözöljük közösségi oldalunkon”

Egy internetes elemző cég, a Din kutatói vették a bátorságot, és létrehoztak profilokat a még szűz közösségi oldalon, és barátai lettek egymásnak. A cél az volt, hogy kiderítsék az oldal céljait, szabályait, alapelveit, működését – de nem jöttek rá igazából semmire. Lehetséges, hogy Észak-Korea egy saját közösségi oldalt akart létrehozni, és az véletlenül lett globálisan is elérhető? Az oldal címe a starcon.net.nk. A Starcon egy dél-koreai webdizájn-cég neve is, persze nem egyértelmű, hogy van kapcsolat.

cxvydfvdfd

Miközben ezek a kérdések megválaszolatlanok maradtak, közben valaki már betört az oldalra. Andrew McKean, egy skót diák rést talált a honlap védelmében. Nem volt nagy munka. A felhasználónév helyére a „felhasználónév”, a jelszó mezőbe pedig a „jelszó” szavakat írta, és bent volt. Hm… „Könnyű volt” – közölte a srác egy interjúban. Ahogy elmondta, tett egy próbát, így végül bejutott és teljes hozzáférése volt a honlapon mindenhez. Azt is felfedezte, mi lett volna az oldal igazi neve: Best Korean Social Network. Avagy Korea legjobb közösségi oldala.

Nem sokkal később a starcon.net.nk megszűnt létezni. Olyan titokzatosan, ahogy jött. Amíg látható volt, egyesek ott lehettek Korea legjobb közösségi oldalán. Talán visszatér valamilyen más felhasználónévvel és jelszóval, hogy mi is élvezhessük.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez