Brexit – európai feleséget keresek!

Roham indult az Egyesült Királyságban az európai útlevélért. Írországban a külügy már egy alkalmazást is készített annak a 430 ezer polgárnak, aki ír földön született, de jelenleg Anglia, Wales vagy Skócia földjén él.

Észak-Írországban újra felvetődött a régi gondolat: egyesíteni kellene a zöld szigetet, és így Észak-Írország polgárai az Európai Unióban maradhatnának. Az Egyesült Királyságnak azok a polgárai sincsenek elveszve, akiknek az ősei valamikor írek voltak. Ők is folyamodhatnak az Ír Köztársaság útleveléért.

Nemcsak Írország útlevele vált népszerű célponttá a Brexit után, de más európai uniós államok okmányai is igen kapósak. Hogy lehet Őfelsége alattvalója francia állampolgár? Ehhez ötéves franciaországi tartózkodás szükséges és természetesen büntetlen előélet. Van még egy megoldás: a névházasság.

Európai feleséget keresek! Pénzem nincs, hiszen az angol font semmit sem ér, de jól tudok teát készíteni!

Ez a vicces hirdetés jelent meg egy társkereső oldalon. A jövőben megsokasodhatnak a névházasságok brit polgárok és uniós partnerek között – írja a Guardian. Nagy-Britannia ugyan nem tagja a schengeni övezetnek, de az uniós polgárok minden európai repülőtéren külön sorba állhatnak. Ezt a kiváltságot nem szeretnék elveszíteni sokan Nagy-Britanniában.

Meg persze az európaiak pénzét. Észak-Írország és Skócia mint viszonylag elmaradott terület sok pénzt kapott az Európai Uniótól. Ezt semmiképp sem szeretnék elbukni. Ezért még arra is gondolnak, hogy inkább kiválnak az Egyesült Királyságból, csak hogy az Európai Unió tagjai maradhassanak.

Kép: youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Kun Ilona-Anna

    Azt mondjak:”Akkor hirdess nepszavazast,ha biztos vagy a gyozelembe”
    Hat ez nem igy tortent .
    Na meg szinte senki, a szavazok kozul,nem tudta hogy mit is jelentett az Europauniohoz valo tartozas!
    Csuful elhamarkodtak!
    A baj az,hogy ugy megrengettek Europat mind az arab invazio.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez