Jesse Eisenberg a Pride oldalán

A nyár egyik talán legizgalmasabb programja a világ rengeteg országában megrendezett Pride fesztivál, amely az elnyomást megélő társadalmi csoportok – köztük az LMBTQ közösség – elfogadásáért indult. Persze sokszor találkozni ellentüntetőkkel, akik a kerítésen kívül mérgelődnek. Nekik szólt be Jesse Eisenberg is a Londoni Pride-on.

Az öltönyös ellentüntetők gyűlöletkeltő bibliai idézetekkel próbálták alátámasztani ellenérzéseiket, melyeket a köznyelvben egyszerűen homofóbiának nevezünk. Sőt, amikor a biciklijét toló Eisenberg kíváncsian közelebb merészkedett, meg is szólították: „Bezárod az elméd?”

A színész láthatóan érdeklődve közelítette meg a hangosbemondóba beszélő egyik tüntetőt. Amikor ezt a nehezen értelmezhető kérdést feltették neki, ennyit válaszolt:

„Hogy bezárom-e az elmém? Haver, te tiszta hülye vagy.”

Eisenberg egy általa írt színdarab, a The Spoils miatt van most az angol fővárosban. Egy interjúban elmondta a The Guardiannek: őt arra nevelték, hogy érzékeny legyen a szociális kérdésekre és „támogassa azokat, akiknek nehéz.”

A Budapest Pride fesztivál pedig már a múlt héten elkezdődött, és egészen vasárnapig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Maga a felvonulás szombaton délután háromkor indul az Andrássy út és a Dózsa György út sarkáról. A részletes program itt, a fesztivál honlapján érhető el.

Fotó: Wikipedia (Budapest Pride)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez