Sportiskolát nyit az amerikai utcaiharcos-bajnok Luhanszkban

Mióta 2011-ben először küzdött Oroszországban, Jeff Monson egyre szorosabb szálakkal kötődik az országhoz. Tavaly novemberben az állampolgárságot is megkapta, most szeptemberben pedig Luhanszkban nyit sportiskolát.

„Annak ellenére, hogy most nincs a legjobb formájában a gazdaság, a sport az, ami összehozza az embereket – mindegy, hogy fehér vagy fekete, férfi vagy nő vagy. Remélem, ez az iskola ugródeszka lesz a gyerekeknek és elterelheti a figyelmüket a háborútól”

– nyilatkozta Jeff Monson az önhatalmúlag kikiáltott Luhanszki Népi Köztársaságban.

A most 45 éves utcaiharcos-bajnok alaposan szétnézett a nemzetközileg Ukrajna részének tekintett megyében. A nagy bejelentést egy gyermekotthonban tette. Tervei szerint szeptemberben nyílik majd meg az ingyenes iskola, és ebben a luhanszki vezetés mellett a Kreml-barát Éjjeli farkasok motoros csoport helyi ága is segíteni fogja.

Az amerikai utcaiharcos-bajnok (Hóember) testén több tetoválás is utal antikapitalista meggyőződésére. Korábban a Szovjetunió himnuszára vonult be mérkőzésein (lenti videó 2:49). Sőt, az orosz szabadság (szvoboda) és szolidaritás (szolidarnoszty) szavakat is magára varratta.

Először két évvel ezelőtt jelentette ki, hogy szeretné megkapni az orosz állampolgárságot. Ebben pedig az ultranacionalista orosz Liberális Demokrata Párt elnöke, Vlagyimir Zsirinovszkij sietett a segítségére tavaly nyáron. Novemberben meg is kapta Hóember a hőn áhított orosz állampolgárságot.

Kép: youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez