Távirányítású bombával robbantottak fel egy kisbuszt Szomáliában

Legalább tizennyolc halálos áldozatot követelt egy robbantás Mogadishu külvárosában. Az érintett kisbuszon utazók közül senki sem élte túl a merényletet.

Szemtanúk szerint a buszt egy katonai jármű kísérte, amely végül megúszta a detonációt. A távirányítású bomba azonban mindenkit megölt a kisbusz fedélzetén – írja a BBC.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan ki lehetett a célpont, ugyanis eddig senki nem vállalta a felelősséget a merényletért.

Nem idegen azonban egy ilyen akció az al-Shabab nevű terrorszervezet fegyvereseitől, akik nem csak a kormány tagjait, hanem civileket is támadnak Szomáliában. Az al-Shabab azért harcol, hogy átvegye a hatalmat az ENSZ támogatta kormánytól és egy muszlim kalifátust hozzon létre Afrika szarván.

Legutóbb vasárnap csaptak le Mogadishuban egy szállodára az iszlamista fegyveresek, akkor több, mint 10 embert öltek meg. Az al-Kaidával kapcsolatban álló csoportot 2011-ben sikerült kiszorítani a szomáliai fővárosból, de azóta is gyakran hajt végre ott támadásokat. Ahogy az ország más részein is, ahol a kormány az Afrikai Unió erőinek támogatásával harcol ellene. Az utóbbiak azonban nem kapják meg rendesen a pénzüket, és ez nem tesz igazán jót a harci kedvüknek.

 

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez