Megint szállodára csapott le az al-Shabab Szomáliában – több mint tíz halott

Mogadishuban, a fővárosban legkevesebb 14-en haltak meg az iszlamista lázadócsoport támadásában.

Fegyveresek ütöttek rajta a Naso-Hablod szállodán, és túszokat ejtettek. Először egy öngyilkos merénylő robbantotta fel autóját a hotel kapujánál, azután törtek be a támadók az épületbe. Egy szemtanú szerint válogatás nélkül tüzelni kezdtek a vendégekre. “Mindenkire lőttek, akit csak láttak. Én a hátsó kijáraton tudtam elmenekülni” – idézte fel a borzalmat Ali Mohamud az AP hírügynökségnek.

Órákig tartó fegyveres harc robbant ki a támadók és a szálloda biztonsági alkalmazottjai között, biztonsági őrök, civilek és merénylők haltak meg.

A rendőrök szerint a támadók legkevesebb négyen voltak. Az áldozatok között nők is vannak.

A város déli részén fekvő szálloda népszerű a politikusok és a turisták körében. Az al-Shabab azt közölte, hogy azért vette célba éppen ezt a helyet, mert “hitehagyott kormánytagok” látogatják. Az al-Shabab gyakran hajt végre támadásokat Mogadishuban, ahol meg akarja dönteni a Nyugat által támogatott kormányt – emlékeztet a BBC.

Egy hónapon belül a mostani a második nagy támadás egy szálloda ellen a városban: a korábbi eset 10 halottat és 50 sebesültet követelt. Az al-Kaidával kapcsolatban álló csoportot 2011-ben sikerült kiszorítani a szomáliai fővárosból, de azóta is gyakran hajt végre ott támadásokat. Ahogy az ország más részein is, ahol a kormány az Afrikai Unió erőinek támogatásával harcol ellene.

Fotó: AP

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez